Tak Sempat Konvokesyen

by Edisi Viral


HOME Posted on 15 Feb 2017 07:00:34


Alor Setar: Kakitangan Pusat Sains Negara Cawangan Wilayah Utara di sini, maut selepas motosikal yang ditunggangnya dirempuh treler ketika berhenti di persimpangan lampu isyarat Pekan Alor Janggus, di sini, pagi tadi.

Ketika kejadian mangsa, Sharifah Suriani Syed Mahadzir, 24, dari Kampung Hilir, Kubang dikatakan berada di hadapan lori berkenaan sebelum dirempuh lori itu sebaik lampu isyarat bertukar hijau kira-kira 9 pagi.

Menurut bapa mangsa, Syed Mahadzir Syed Ahmad, 57, Allahyarham anaknya dalam perjalanan ke tempat kerja sebelum dilanggar lori berkenaan dan maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah di bahagian kepala.

-Allahyarham anak keempat daripada enam beradik, graduan Ijazah Sarjana Sains Maklumat Perpustakaan dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Merbok yang baru menamatkan pengajiannya Julai tahun lalu.

-Allahyarham juga baru bekerja di Pusat Sains itu tidak sampai setahun dan sedang menunggu hari konvokesyen yang dijadualkan pada Mei ini,- katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah di sini.

Mahadzir berkata, jenazah Allahyarham akan dibawa ke rumahnya di Kampung Hilir, Kubang Rotan dan akan dikebumikan di kawasan perkuburan Islam di kampung itu selepas Asar.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, ACP Mohd Rozi Jidin berkata, kejadian berlaku kira-kira 8.55 pagi tadi di persimpangan lampu isyarat Pekan Alor Janggus.

Ia berlaku apabila mangsa yang berada di hadapan lori (lorong kanan) dilanggar dari arah belakang oleh sebuah lori treler yang turut hendak membelok ke kanan menyebabkan mangsa terjatuh dan maut di tempat kejadian.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu menyebabkan kematian.


Related News


Leave a Comment:

Search
Side News