Usia Tak Halang Zarul Husin Bergelar Pelakon

by Edisi Viral


HOME Posted on 20 Feb 2017 22:03:18


Penyanyi Zarul Husin tidak melihat usianya yang kini sudah pun mencecah 44 tahun sebagai halangan untuk melibatkan diri dalam bidang lakonan.

Zarul yang juga vokalis kumpulan Umbrella sebaliknya berkata, dia melihat perkara itu sebagai kelebihan asalkan ada minat dan kesungguhan dalam melakukan sesuatu perkara.
"Saya tidak melihat ia sebagai sudah terlambat asalkan ada usaha dan minat Insya-Allah semua boleh dilakukan.

"Lakonan adalah perkara baharu dalam karier saya tetapi saya sangat teruja apabila mendapat peluang untuk berlakon," katanya .


Zarul bakal muncul dalam drama 16 episod iaitu Cik Serba Tahu disamping Remy Ishak, Sari Yanti dan Aedil Putra pada April depan.

Bercakap mengenai pengalaman berlakon, Zarul berkata drama itu adalah penampilan sulungnya dan memegang watak seorang lelaki yang berusia 30-an.

Pun begitu kata Zarul dia tidak melihat ia sebagai satu halangan apabila perlu berlagak 'muda' kerana itu adalah cabaran untuk menjayakan peranan diberikan.

"Barangkali cabaran saya adalah perlu brlakon disamping barisan pelakon yang jauh lebih muda dan saya perlu berlagak sebaya dengan mereka.

"Dalam Cik Serba Tahu saya pegang watak sebagai seorang lelaki bujang terlajak berusia 30-an.
"Tetapi ia pengalaman baharu dan ia juga menyeronokkan tambahan pula ia adalah percubaan kali pertama sebagai pelakon," jelasnya.

Dalam perkembangan lain, Zarul berkata, perjalanan karier seninya semakin teratur sejak meninggalkan kerjaya sebagai pramugara baru-baru ini.

Jelasnya walaupun penat dengan pelbagai komitmen namun dia puas kerana segala perancangan yang diatur berjalan dengan baik.

"Alhamdulillah karier berjalan seperti apa yang saya bayangkan selepas meninggalkan karier di awam biru.

"Cuma saya perlu bekerja lebih keras untuk mengekalkan momentum sedia ada walaupun sibuk dan penat dengan pelbagai aktiviti seni," ujarnya.

Sementara itu, Zarul berkata, selain berlakon dia juga sedang mencari material sesuai untuk single terbaharunya.
Related News


Leave a Comment:

Search
Side News