TIPS ALAMI PUTIHKAN KULIT TANGAN DAN KAKI

kiou


TIPS ALAMI PUTIHKAN KULIT TANGAN DAN KAKI|Kulit di tangan dan kaki memerlukan rawatan jika anda ingin mereka kelihatan bagus. Ada banyak malam dan hari krim yang menjanjikan kesan pemutihan pada kulit, tetapi mereka sering tidak berkesan.


Tangan dan kaki adalah bahagian tubuh yang paling terdedah kepada sinar UV dan pencemaran alam sekitar. Kulit di bahagian retakan ini lebih mudah dan lebih cepat. Jika anda mempunyai lebih banyak melanin dalam tubuh anda, tangan dan kaki kulit akan mempunyai nada lebih gelap daripada bahagian tubuh, sehingga untuk mencegah penyelewengan merata, anda boleh cuba ubat alami ini dengan lemon, yang mempunyai kemampuan untuk mencerahkan kulit nada.


Lemon kaya akan vitamin C dan antioksidan, yang meringankan warna kulit dan merangsang pertumbuhan sel baru. Berikut adalah cara untuk mempersiapkan ubatnya:


bahan

jus lemon

jus timun

Serbuk soda kue

minyak kelapa

Sebuah sedikit serbuk kunyit


persiapan

Campur semua bahan untuk membuat pasta – jumlah yang anda gunakan semata-mata bergantung pada keperluan anda. Aduk sampai anda mendapatkan campuran krim. Sapukan ubat pada kaki dan tangan dan biarkan selama 20 minit, sebelum dibilas dengan air. Ulangi proses untuk 15 hari untuk melihat perbezaan – anda boleh mengambil sebelum dan sesudah gambar untuk benar-benar melihat cara kerja paste.


Tips

Anda boleh mendapatkan ubat yang sama dengan mencampur limau dan jus timun dengan secubit kunyit. Prosedur tetap sama.


Setelah melaksanakan jus lemon pada kulit anda, pastikan anda mengelakkan sinar matahari selama beberapa jam, atau anda akan mendapat kesan sampingan