Dakwa Hafiz Hamidun Tak Dapat Beri Nafkah Batin, Joy Revfa Jelaskan Maksud Sebenar


Semalam Joy Revfa telah membuat satu sidang media bersama wartawan untuk menjelaskan konflik rumahtangganya bersama Hafiz Hamidun. Dalam sidang media tersebut, Joy mengatakan Hafiz tidak sesuai dan tidak layak menjadi suaminya kerana tidak dapat memberi nafkah batin.

Ramai yang terkejut dan membuat pelbagai spekulasi berhubung kenyataannya itu. Walaubagaimanapun Joy melalui instagramnya menjelaskan apa yang dimaksudkan dengan ‘nafkah batin’.


Nafkah batin bawa banyak maksud


NAFKAH BATIN? Apa maksud sebenarnya?
.
Since ramai sgt yg kecoh ttg tentang NAFKAH BATIN.. Haa ni nak perjelaskan yg cetek sgt ilmu tu. Jangan pikir Nafkah Batin kononnya nak buat anak je. Dia gagal memberi nafkah batin yg saya maksudkan di sidang media tadi tu membawa byk maksud.. (tak perlu saya perjelaskan disini) Jangan fikir Nafkah Batin tu happy2 atas katil je.. Kalau tak tahu sgt maksud tu google atau tanya ustaz2/ustazah2 dulu apa sebenarnya Nafkah Batin yg saya maksudkan. Yg tetap menghukum saya konon membuka aib dia, silakan. Hanya yg follow kes saya dari awal saja tahu siapa yg buka aib siapa terlebih dahulu. Tak perlu saya nk explain satu persatu, org2 bijak pandai je yg tahu berfikir & menilai siapa benar atau siapa salah. Akal pendek je salah anggap maksud sebenar Nafkah Batin tu.
.
Bila kita DIAM org duk menghina & mencaci. Bila kita BERSUARA & perjelaskan perkara sebenar org menghukum pulak. Terpulang lah. Bagi saya hanya Allah swt sebaik2 penolong & pelindung..

Sumber: OHBULAN!