30% Lebih Murah Dengan GrabShare

Abang Nara adalah pengguna tegar applikasi Grab. Honestly Grab ini memang memudahkan diri ini untuk bergerak sekitar Kuala Lumpur dengan harga yang amat berpatutan. Selalu lepas hantar anak tadika, Abang Nara akan parking kereta di The Curve. Dari situ Abang Nara akan naik Grab pergi shopping kat KLCC, pergi meeting jumpa client, pergi beli barang dapur di Publika dan sebagainya. Mudah, murah dan selesa sangat-sangat.


grabshare


Benda yang paling Abang Nara suka tentang applikasi Grab ini kepelbagaian pilihan yang disediakan. Boleh tempah GrabTaxi, boleh tempah GrabCar, boleh pilih GrabCar premium dan macam-macam lagi. Terbaru, kini Grab menyediakan pilihan terbarunya yang sangat inovatif iaitu GrabShare.


grabshare


GrabShare ini kalau dah bahasa mudahnya ialah perkongsian perjalanan dengan invididu lain yang menuju arah sama. Contohnya Abang Nara dari The Curve nak pergi ke KLCC. Abang Nara pilih GrabShare dan ada orang lain dari The Curve yang nak pergi ke Prince Court Medical Centre pada masa yang sama. Jadi kami berdua akan disatukan di dalam sebuah kereta dan berkongsi membayar tambang GrabShare tersebut. Paling best ialah penjimatan boleh dilakukan sehingga 30% apabila menggunakan GrabShare ini walaupun tak ada invididu lain yang turut sama naik. Untuk makluman, harga yang ditunjukkan ketika membuat tempahan adalah jauh lebih murah berbanding pilihan yang lain di Grab. Power kan?


grabshare

ini diagram untuk memudahkan lagi korang faham tentang GrabShare ini


Untuk memastikan keselesaan penumpang yang menggunakan GrabShare, hanya 2 penumpang sahaja yang boleh diterima dalam satu masa. Maksudnya kalau Abang Nara nak gi dating dengan wife ke KLCC, boleh guna GrabShare ini Tapi kalau Abang Nara, wife dan anak-anak, maka kami tak boleh guna GrabShare ini. Maksimum di dalam kenderaan GrabShare ialah 4 orang. Selain itu pemandu GrabShare hanya akan menunggu selama 3 minit sahaja untuk mengambil penumpang agar pembaziran masa tidak berlaku. Paling penting hanya akan ada 2 destinasi sahaja. Tak ada destinasi tambahan untuk keselesaan semua pihak. Jadi tak adalah korang ambil masa yang lama untuk sampai ke tempat dituju. Hanya perlu detour sikit sahaja untuk penjimatan sehingga 30%. Tak ke berbaloi?


Ok mesti ada yang tanya camner pulak kalau ada tol masa on the way ke destinasi tue? Senang je. Kalau anda dan pengguna GrabShare yang lain ada di dalam kereta ketika tol perlu dibayar, maka kedua-duanya akan berkongsi untuk bayar harga tol tersebut. Tapi kalau time kena bayar tol tue korang tak ada dalam kereta GrabShare, maka tak perlulah korang keluarkan duit bayar harga tol. Senang je kan? Benda mudah camnie tak kan tak faham kan?


Bagi Abang Nara, selain penjimatan sehingga 30%, GrabShare juga membolehkan kita berkenalan dengan invididu lain. Bolehlah borak-borak, buat connection untuk cari kerja atau projek ke, sembang isu semasa dan macam-macam lagi. At least tak adalah bosan sangat sepanjang perjalanan tue kan? Selaku pengguna tegar Grab, sesungguhnya Abang Nara memang excited dengan kehadiran GrabShare ini. Korang pula camner?


Jadi tunggu apa lagi? Download applikasi Grab anda hari ini dan gunakan GrabShare untuk penjimatan sehingga 30%. Maklumat lanjut layari http://grb.to/BNara.